نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان
 آمار و اطلاعات حوزه هواشناسی زمانی موثر خواهد بود که از این اطلاعات استفاده شود

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: آمار و اطلاعات به دست آمده در حوزه هواشناسی مفید و ارزشمند است اما در صورتی اثرگذار خواهد بود که از این اطلاعات استفاده شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار مدیرکل هواشناسی استان بر لزوم تلاش جهت جذب امکانات و دستیابی به امکانات و تجهیزات جدید هواشناسی تاکید کرد و گفت: آمار و اطلاعات به دست آمده در حوزه هواشناسی مفید و ارزشمند است اما در صورتی اثرگذار خواهد بود که از این اطلاعات استفاده شود.
آیت‌الله محامی بیان داشت: اگر دستگاه‌های دولتی و سایر بخش‌های خصوصی برای انجام طرح‌ها و پروژه‌های مختلف خود از اطلاعات و پژوهش‌های سازمان هواشناسی استفاده کنند به قدری سودمند می‌شوند که حاضر به پرداخت هزینه‌هایی برای توسعه هواشناسی خواهند شد.
وی ادامه داد: انجام‌ برخی پروژه‌های زیربنایی با هزینه‌های بالایی روبروست که اگر هر کدام از این طرح‌ها با اطلاعات و پژوهش‌‌های هواشناسی همراه باشد باعث می‌شود تا از اتلاف بسیاری از هزینه‌ها پیشگیری و در عوض برای رشد و تقویت هواشناسی استفاده شود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: سازمان هواشناسی باید به عنوان یک مدعلی‌العموم به دنبال فرهنگ سازی و استفاده سایر دستگاه‌ها از اطلاعات و آمار در اختیار خود باشد تا به این طریق از اتلاف بودجه جلوگیری کند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: گام دیگر رصد پروژه‌های مهم استان است و هر کجا احساس می‌کنید در یک پروژه بزرگ و زیربنایی نسبت به اطلاعات و پژوهش‌های سازمان هواشناسی بی اعتنایی صورت گرفته به آن‌ها تذکر دهید و در صورت عدم همکاری کار را از مراجع قانونی پیگیری کنید.
وی ادامه داد: در این بخش راهکار دوم مطالبه گری است هر چند ممکن است در حیطه وظایف اداره کل هواشناسی استان نباشد اما کار ارزشمندی است و می‌تواند موثر واقع شود.
همچنین در ابتدای این دیدار حیدری مدیر کل هواشناسی استان نیز به ارائه آخرین وضعیت جوی استان در طول سال‌های گذشته پرداخت و عنوان کرد: میانگین سالیانه بارش‌ها در سطح جهان ۹۹۰ میلی‌متر، در ایران ۲۳۷ میلی‌متر و در سیستان و بلوچستان ۱۰۰ میلی‌متر است.
وی افزود: میزان بارندگی ها در استان ۱۰ درصد میانگین جهانی و یک سوم میانگین کشوری است اما نکته قابل توجه اینجاست که با همین میزان بارندگی مقدار ۱۸ میلیارد مترمکعب آب در سطح استان جاری می‌شود.
وی ادامه داد: مصرف آب استان در حوزه کشاورزی، صنعت و آب شرب حدود ۱.۷ میلیارد متر مکعب در سال است و اگر ما بتوانیم ۱۰درصد از آب بارندگی را در سطح استان مهار و جمع‌آوری کنیم پاسخگوی نیاز آبی ما خواهد بود.
 حیدری گفت: ما توانمندی های استان را خدمت مسئولان ارائه و تاکید می کنیم که با مدیریت صحیح و استفاده از بارندگی ها و منابع آبی استان می توان به معضل خشکسالی کمک کرد اما متاسفانه توجهی نمی‌شود.




نظرات کاربران